Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

γεννητριες με δοσεις

ομοφυλοφιλία η ορθόδοξη θέση
φαν λέουβεν
τσε γκεβαρα ατακες
αστικος τουρισμος αθηνα

Οι επίγειες δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Το βράδυ οι φλόγες περνούν στον Εθνικό Δρυμό. Δύο λόχοι του Στρατού τίθενται σε επιφυλακή. Το επόμενο πρωί, κάποια μέτωπα τίθενται υπό έλεγχο. Έρχονται ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς και στρατιώτες. Λίγες ημέρες μετά, η φωτιά θα σβήσει και τότε θα φανερωθεί το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της. Ο απολογισμός καταστρεπτικός...


συνδυασμοι χρωματων πορτοκαλι

αχα ασφαλιστικη θεσσαλονικη τηλ

LP1 3518


LP1 3525



Η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε 48.744 στρέμματα γης, εκ των οποίων περίπου 36.338 ήταν τμήμα του εθνικού δρυμού Πάρνηθας. Από τη καμένη έκταση, 27.200 στρέμματα βρίσκονται εντός των ορίων της περιοχής Natura. Στη μεγάλη φωτιά του Ιουνίου 2007 κάηκε περίπου το 18% της Natura στην Πάρνηθα.


Προστατευόμενα είδη ζώων είδαν τους πληθυσμούς τους να μειώνονται, πολλά ζώα κάηκαν ή πέθαναν από ασφυξία, οι εναπομείναντες πληθυσμοί θα αντιμετωπίσουν προβλήματα τροφής και κατοικίας. Η πυρκαγιά επίσημα αποδίδεται σε πυλώνα της ΔΕΗ.


Τις επόμενες μέρες, μια βουβή διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος ζητά να ξαναγίνει η Πάρνηθα όπως ήταν και πριν.


Πάρνηθα, 10 χρόνια μετά


Ακριβώς 10 χρόνια μετά από την καταστροφική πυρκαγιά η WWF Ελλάς, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, το Δασαρχείο Πάρνηθας, και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, πραγματοποίησε συμβολικό οδοιπορικό στα σημεία του Εθνικού Δρυμού που η πυρκαγιά έπληξε περισσότερο.


DJI 0115


LP1 3539


LP1 3607


Κεντρικός σκοπός, να ενεργοποιήσει τη μνήμη φορέων και πολιτών ως προς το ανείπωτο μέγεθος εκείνης της καταστροφής και να αναλογιστούν τις συνέπειες που καλείται έως και σήμερα να αντιμετωπίσει το φυσικό περιβάλλον όχι μόνο της Πάρνηθας, αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου. «Η λήθη φέρνει την αδιαφορία και την εγκατάλειψη», λένε.



τοποθετηση οροφου σε μελισσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου