Σάββατο 13 Απριλίου 2019

συνεργαζομενα μινεττα

χαμομηλι για στομαχι

Στη συζήτηση συμμετείχαν, εκτός από τον Έλληνα ευρωβουλευτή, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και μέλος της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη φοροαποφυγή Βιρζινί Ροζιέρ, και ο whistleblower Ρούντολφ Έλμερ.


κορμα πετρετζικης

φωτογραφια αγγελων

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεκίνησε την ομιλία του από κάποιες αφορμές που έδωσε τις προάλλες η εγχώρια πολιτική επικαιρότητα. Όπως δήλωσε:



Ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα έναν πρώην πρωθυπουργό να λέει ότι η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο... προφανώς ήθελε να πει ότι είναι φυσικό φαινόμενο. Άποψη κάτω από την οποία υποκρύπτεται η αντίληψη, "αφού όλοι, λίγο πολύ, είναι μέσα στη διαφθορά, τότε τι ψάχνετε;". Αντίληψη που διατυπώθηκε και μέσα από την περίφημη φράση ενός άλλου ...αξιόλογου ανθρώπου, τη φράση "μαζί τα φάγαμε"..



Με τον τρόπο αυτό, το παλαιό πολιτικό σύστημα αθωώνει τις καταστάσεις αυτές, υποστήριξε ο υπουργός για να συμπεράνει: «Όχι, η διαφθορά δεν είναι κοινωνικό - φυσικό φαινόμενο». Κατά την άποψη του Χρ. Βερναρδάκη μάλιστα, η μεταφορά πόρων από τους φτωχούς στους πλούσιους δεν γίνεται μόνο μέσω του κλασικού μηχανισμού της υπεραξίας, αλλά και μέσω της διαφθοράς.


Ο ίδιος εξήγγειλε την ψήφιση, μέσα στο 2017, πληρέστερης νομοθεσίας για την προστασία των πληροφοριοδοτών, υπογραμμίζοντας συγχρόνως τη συμβολή της κοινωνίας στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος.



αλλάζουν οι εισαγωγικοί μισθοί
hotel offers lisbon
φιδια πελοποννησου
drink the kool aid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου