Τρίτη 2 Απριλίου 2019

βρες με ψυχογιος

πωσ θα παω στην τζια
ψυχαναλυτης ψυχιατρος

«Η αβεβαιότητα όντως έχει επιπτώσεις, όπως καταδεικνύει η καθήλωση της ανάπτυξης το 2016», επισημαίνει ο ΣΕΒ και προσθέτει:


μητερα γη ετ3 ελια

διαφορα χαλυβα χυτοσιδηρου

πρεσβεια dubai στην ελλαδα

«Η πτώση του ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο του 2016 κατά -1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, οφείλεται εν πολλοίς στη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και πτώση των επενδύσεων, παρά τη διατήρηση των δεικτών οικονομικής δραστηριότητας σε αυξητική, αν και κατά τι μειωμένη σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2016, τροχιά.


Η όξυνση της αβεβαιότητας στο δ' τρίμηνο του 2016 οφείλεται στην αναστάτωση που προκλήθηκε στην οικονομία από την ατελέσφορη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθώς και την προσδοκώμενη μεγάλη αύξηση του φορολογικού βάρους το 2017. Η ματαίωση επενδυτικών σχεδίων προφανώς οδήγησε σε κάποια εξασθένιση της παραγωγής και αντίστοιχη μείωση των αποθεμάτων, ενώ αναμένεται να οδηγήσει και σε μείωση των εισαγωγών, εάν δεν ανατραπεί. Στο πλαίσιο αυτό, η μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος και η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις αρχές του 2017, δεν προοιωνίζονται καλό οικονομικό αποτέλεσμα για το α' τρίμηνο του 2017».


Ο ΣΕΒ σημειώνει πάντως ότι η πτώση του ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό, τι δικαιολογεί η καλή πορεία της παραγωγής και, κυρίως, οφείλεται στη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και τη μείωση των επενδύσεων που αφαίρεσαν 1 π. μ. και 2,1 π. μ. αντιστοίχως από το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά -13,8%, η δημόσια κατανάλωση κατά 2 % και οι εισαγωγές (που μειώνουν το ΑΕΠ) αυξήθηκαν κατά 3 %.



μόροβας
σιλα το τελευταιο επεισοδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου