Κυριακή 7 Απριλίου 2019

μαρτίν παλέρμο

ανακυκλωση αφοι κωνσταντινιδη
καθαρισμος προσωπου τιμη δερματολογος
μπουκαι πηγαδια
εγγονια σκοτωσαν γιαγια

Τόσο οι ίδιοι οι μαθητές όσο και οι γονείς τους αναζητούν μονίμως πιθανούς τρόπους να ενισχύσουν τη βαθμολογία των παιδιών. Έτσι, όταν η επαρχία της Φούτζιαν στη Νότια Κίνα ανακοίνωσε ότι μη-κάτοικοι θα επιτρέπεται να δώσουν το τεστ εκεί, πολλές οικογένειες θεώρησαν ότι πρόκειται για μάννα εξ ουρανού.


μιχάλη τριανταφυλλίδη

Το τεστ λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Κίνας αλλά στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων υπολογίζονται πολλά τοπικά στοιχεία, όπως ο πληθυσμός κάθε περιοχής, προηγούμενες επιτυχίες μαθητών από την περιοχή αλλά και οικονομικά στοιχεία που αφορούν την κάθε επαρχία.


Η επαρχία Φούτζιαν θεωρούταν ότι προσέφερε ιδιαίτερα καλές πιθανότητες σε όσους έδιναν το τεστ εκεί καθώς έχει μικρό μαθητικό πληθυσμό και ψηλά ποσοστά μαθητών που συνεχίζουν τις σπουδές τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο.


Έτσι, μόλις η επαρχία ανακοίνωσε την νέα αυτή τροπολογία, πολλές οικογένειες μετακόμισαν εκεί προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας των παιδιών τους.


Δυστυχώς όμως, τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όσοι είχαν μετακομίσει μετά την 1 Ιουλίου του 2017 δεν θα μπορούσαν να δώσουν το τεστ εκεί, γεγονός που σόκαρε εκατοντάδες οικογένειες. Πολλές από αυτές, θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τις τοπικές αρχές και έχουν καταφύγει στην κεντρική κυβέρνηση του Πεκίνου αναζητώντας μία λύση.


Πολλοί γονείς νιώθουν υπεύθυνοι για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα τα παιδιά τους. Ο Χουάνγκ Λιεσιάν, για παράδειγμα, που είναι ένας 46χρονος οικοδόμος, δήλωσε στο CNNi ότι «ήθελα να κάνω την πιο έξυπνη επιλογή σε κάθε βήμα. Αλλά τελικά, η κόρη μου τώρα δεν έχει μέλλον.»




στεκι σουβλακια
μειωση επικουρικων συνταξεων 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου