Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

φλογιστρα δαπεδου

διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων στα αει
casein τι ειναι
μαυρο προβατο στο τεξας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος χώρας, έπειτα και από τη μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ στη Βιέννη.


ατυχηματα χαλκιδικη

linkedin πλεονεκτηματα

αναγνωριση χρονου σπουδων στα σωματα ασφαλειας

Ο κ. Ζάεφ, μία μέρα μετά τη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, αφού είπε για άλλη μια φορά "Ναι" σε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, απέφυγε να δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, αποκάλυψε, ωστόσο, ότι τρία από τα επτά ζητήματα-αγκάθια ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια έχουν επιλυθεί.


Πιο συγκρατημένος, ωστόσο, εμφανίστηκε ο Κ. Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει διαφορετική αντίληψη στον καθένα, σε σχέση με τα θέματα που κλείσανε.


«Νομίζω ότι ο κύριος Ζάεφ εκφράζει μία αισιοδοξία που είναι καλή για τη διαπραγμάτευση. Κάναμε μία συζήτηση, σημείο προς σημείο. Και όταν κάνεις διαπραγματεύσεις, σημείο προς σημείο, βασικά πουθενά δεν μπορείς να συμφωνήσεις, γιατί σε κάθε σημείο έχεις εσύ μία άποψη και έχει ο άλλος μία διαφορετική άποψη. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις, λοιπόν, είναι τα διαφορετικά σημεία να τα βάλεις σε ένα πακέτο. Αυτό που λέμε ακαδημαϊκά λύση-πακέτο. Που σημαίνει ότι, εγώ θα σου δώσω ένα σημείο που δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα, αλλά για σένα είναι πιο σπουδαίο, και εσύ θα μου δώσεις ένα σημείο που είναι σπουδαίο για μένα, αλλά για σένα λίγο λιγότερο σπουδαίο, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Δηλαδή, αν πάρετε ένα-ένα σημείο, ο καθένας έχει τις απόψεις του. Πρέπει να τα βάλει όλα μαζί και να πει: «Τι είναι πιο σπουδαίο για μένα; Είναι το θέμα Α. Για σένα πιο είναι πιο σπουδαίο θέμα; Το θέμα Β. Ε, τότε να σου δώσω το Β να πάρω το Α», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σχετικά με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα, ο κ. Κοτζιάς είπε πως «νομίζω ότι σε έναν συμβιβασμό και οι δύο πλευρές υποχρεώνονται να κάνουν υποχωρήσεις που δεν θέλουνε. Παραδείγματος χάριν, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει εδώ και 10 χρόνια τη σύνθετη ονομασία. Άμα λέγατε, τι όνομα θα ήθελα να δώσω ως νονός σε αυτή τη χώρα, δεν θα ήθελα να έχει το όνομα «Μακεδονία» αλλά, δυστυχώς, εδώ και 25 χρόνια το όνομά της, ακόμα και αυτό που χρησιμοποιεί η Ελλάδα είναι μια σύνθετη ονομασία, «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία», που περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία», της Μακεδονίας. Ας μην κάνουν μερικοί ως να μην περάσανε 25 χρόνια συμβιώνοντας με αυτή την ονομασία. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να κάνουν έναν συμβιβασμό που σε αυτό το σημείο θα είναι δύσκολος για εκείνους».



να μη ρωτας ρεμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου