Η άλλοτε πανέμορφη μικρή κοινωνία στην ανατολική Αττική, ένα μέρος όπου το πράσινο συναντούσε το γαλάζιο της θάλασσας, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο μαύρο τοπίο. Μέσα σε ελάχιστη ώρα, οι ζωές των κατοίκων, που θρηνούν τα δεκάδες θύματα της πυρκαγιάς και καρδιοχτυπούν για την τύχη των αγνοούμενων, άλλαξαν για πάντα.
γνησιον κεμπαπ πετραλωνα
βαφλα με σοκολατα και παγωτο θερμιδες
λεξεις που τελειωνουν σε ιση
Πώς, όμως, συνέβη αυτό; Η πρώην ειδική γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη εξηγεί στο CNN Greece τα λάθη και τις παραλήψεις των περασμένων ετών, που συνέβαλαν στο ανείπωτο αυτό δράμα, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν από την πολιτεία προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
«Πριν από αυτή την πυρκαγιά, το Μάτι - που έχει πληγεί περισσότερο από τις άλλες περιοχές - ήταν μια πυκνοδομημένη δασική έκταση, η οποία οικοδομήθηκε λίγο τη δεκαετία του ’70 και ‘80 και στη συνέχεια ακολούθησε η έκρηξη από το 2000 και μετά» λέει η κ. Καραβασίλη.
Όπως εξηγεί η ίδια, τη δεκαετία του ’90 ξεκίνησε μια επιχείρηση ένταξης αρκετών περιοχών στο σχέδιο πολεοδόμησης: «Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε για τη β’ κατοικία, την παραθεριστική, και εκπονήθηκε το γενικό πολεοδομικό σχέδιο, όπως λέγεται το ανώτερο επίπεδο σχεδιασμού για το Δήμο Νέας Μάκρης, η περιοχή Μάτι που βρίσκεται μέσα στο δήμο δεν ήταν δυνατό να ενταχθεί στο σχέδιο ακριβώς γιατί ήταν ο χαρακτήρας της περιοχής δασικός. Βάσει της νομοθεσίας, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί κάποιος να οικοδομήσει σε δασικές περιοχές ή ακόμη σε περιοχές που είναι ρέματα, τα οποία δεν έχουν οριοθετηθεί, όπως δεν μπορεί και να οικοδομήσει στη ζώνη αιγιαλού-παραλίας».
ο εξωστης στερεο νοβα στιχοι
δοκιμη καλογρια
μιχου μαρια τηλεφωνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου