Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

αορατος πολ οστερ

ασπιδα σπαρτιατων κιλα
βεροια φιλαθλοι
δουλεία εκθεση

Στην έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η επιστημονική επιτροπή του Γραφείου εκφράζει την ανησυχία της για την επίμονη επιδίωξη υψηλότερων του στόχου (και των δεσμεύσεων της χώρας) πρωτογενών πλεονασμάτων. «Προφανώς συνεπάγονται υπερβολική λιτότητα και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη. Όμως επηρεάζουν και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της χώρας, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να διοχετεύσει πόρους σε στόχους που έχουν για την ίδια πολιτική προτεραιότητα και οδηγούν στη δημιουργία ταμειακών αποθεμάτων, ιδίως για τη μεταβατική περίοδο μετά τη λήξη του Μνημονίου», σημειώνεται σχετικά.


αποτελεσματα προγραμματος voucher 29-64

ελλαδα χωρα του φωτος youtube

Το Γραφείο Προϋπολογισμού υποστηρίζει πως στο επόμενο διάστημα θα ήταν κρίσιμο να ενταχθεί στη γενικότερη συζήτηση η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα προς τα κάτω και η οριστική «διευθέτηση» του χρέους. «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μάλλον συμφωνούν στον στόχο αυτό και έχουν ως σύμμαχο το ΔΝΤ», σημειώνεται στην έκθεση.


Κατά τους συντάκτες της έκθεσης, μπορεί το σχέδιο προϋπολογισμού να έχει ως στόχο να συζευχθεί η «δημοσιονομική υπευθυνότητα με κοινωνική δικαιοσύνη», ωστόσο με τη διπλωματική διατύπωση «υπευθυνότητα», εννοείται η εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί στο τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. «Όπως όμως έχει υποστηριχθεί, ο συνδυασμός λιτότητας και αδικίας μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός προγράμματος προσαρμογής», τονίζουν σχετικά.


Κατά το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή τη γενική στόχευση ως προς την κοινωνική διάσταση υπηρετεί μεν η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και η διανομή του «κοινωνικού μερίσματος», αλλά αυτήν ακριβώς αντιστρατεύονται άλλα μέτρα που προβλέπει το ίδιο το σχέδιο προϋπολογισμού (π. χ. η σαφής προτίμηση υπέρ των έμμεσων φόρων, ειδικά όσο οι έμμεσοι φόροι δεν χρηματοδοτούν αναδιανεμητικές μεταβιβάσεις, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, η μείωση του επιδόματος θέρμανσης κ. α.. Επομένως, όπως σημειώνεται, το ίδιο το σχέδιο Προϋπολογισμού αδυνατίζει εν μέρει το σχετικό επιχείρημα.



πουκαμισα ανδρικα τιμες
πολυτελη διαμονη αραχωβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου