Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

θιγονται και τα θεμελιωμενα δικαιωματα

συμπληρωση αιτησης για παιδικους σταθμους
καβαλα στο αλογο ηλιακη
τροποποιώ στα αγγλικα
αμαρτιες θα κανω μακροπουλος
Στον ανακριτή ο Βίκτωρ Ρέστης και για την Folli Follie!

Η συνεργασία του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη με τους Τζώρτζη και Δημήτρη Κουτσολιούτσο και οι παρακολουθήσεις με το βαλιτσάκι από το Ισραήλ.


βασίλης κούκουρας ηλικία

μηλος προβατας δωματια

Ο... «πολύφερνος» - σε πληθώρα αξιόποινων πράξεων, καταδίκες και θητεία στον… Κορυδαλλό - υποψήφιος «γαμπρός» για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά καλείται να απολογηθεί για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, που ξεπερνά τα 22 εκατ. δολάρια σε βάρος της εταιρείας Folli Follie, η οποία τον τελευταίο καιρό απασχολεί τη Δικαιοσύνη διεθνώς.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Δεδομένου του βεβαρημένου ποινικού του μητρώου αφενός και αφετέρου της βαρύτητας του αδικήματος, δεν αποκλείεται, όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι να έχουμε ακόμα και μια δεύτερη προφυλάκιση του Βίκτωρα Ρέστη, εκτός από περιοριστικούς όρους και εγγύηση, μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο καθώς, η διαδικασία της προανάκρισης έχει ολοκληρωθεί, οι κατηγορίες έχουν προσωποποιηθεί και λόγω θέρους, η τακτική ανάκριση και η απολογία θα συνεχιστούν τον ερχόμενο μήνα.

«Επιβαρυντικό», στην… κρίση του ανακριτή θα είναι δε τα μέσα και οι μέθοδοι, που χρησιμοποίησε ο γνωστός εφοπλιστής για να συντελέσει την απάτη και κυρίως για να εκφοβίσει τους μηνυτές του και ιδιοκτήτες της εταιρείας, προκειμένου να μην τον καταγγείλουν. Μέσα και μέθοδοι, που θα ζήλευαν και οι πιο διάσημοι κακοποιοί.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2008, όταν οι Γιώργος και Δημήτρης Κοτσολιούτσος, (πατέρας και γιος) και ιδιοκτήτες της Folli Follie αποφάσισαν να πουλήσουν το πακέτο των μετοχών της ναυτιλιακής τους εταιρείας Seanergy, στον εφοπλιστή Ρέστη και τα μέλη της οικογένειάς του, (μητέρα και δυο αδερφές), θεωρώντας ότι είναι η καλύτερη επενδυτική κίνηση που μπορούσαν να κάνουν, καθώς τότε ο Β. Ρέστης είχε μεγάλο όνομα στη ναυτιλία διεθνώς και δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη με τη Δικαιοσύνη.

Αλλά, το τίμημα που συμφωνήθηκε, δηλ. τα 22 εκατ. δολάρια ουδέποτε έφτασαν στους πωλητές, διότι τους έπεισε ο Β. Ρέστης, σύμφωνα με τη μήνυσή τους «να παραμείνουν προσωρινά ως μέτοχοι μειοψηφίας εμπιστευόμενοι την πορεία της εταιρείας αλλά στη συνέχεια ο Β. Ρέστης, μέσω εταιρείας-οχήματος δικών του συμφερόντων, τους εξόντωσε ως μετόχους».

Η διένεξη μεταξύ πωλητών και αγοραστή δεν άργησε να έρθει και τότε όπως αναφέρουν οι μηνυτές ήρθε και η εφαρμογή των μέτρων κατατρομοκράτησής τους.

Αρχικά διαπίστωσαν ότι παρακολουθούνται τόσο οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες όσο και οι μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια πληροφορήθηκαν ότι ο Βίκτωρ Ρέστης «καυχιόταν» δεξιά - αριστερά ότι έχει προμηθευτεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης από Ισραήλ.

Αναγκάστηκαν λοιπόν πατέρας και γιος να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς, οποίοι τσέκαραν και τις εγκαταστάσεις τους στον Άγιο Στέφανο, όπου είχε παρατηρηθεί ένα λευκό βαν, να είναι σταθμευμένο μονίμως σε μικρή απόσταση.

Έκπληκτος δε έμεινε, ένας εκ των υπευθύνων ασφαλείας, όταν στις συνεντεύξεις που ελάμβανε από υποψηφίους για πρόσληψη στο προσωπικό ασφαλείας, του απάντησε ότι προηγουμένως εργαζόταν για λογαριασμό του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος τους είχε αναθέσει να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες της Folli Follie!

Το γεγονός αυτό της συστηματικής και οργανωμένης παρακολούθησής τους καθώς και, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στη μήνυσή τους: η μεγάλη συνοδεία του εφοπλιστή από μπράβους, οι καταγγελίες που είχαν δει εν των μεταξύ το φως της δημοσιότητας για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις πρώην συνεργατών του, ήταν η αιτία που καθυστέρησαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να μηνύσουν τον Βίκτωρα Ρέστη για την απάτη.

Να σημειωθεί ότι στην κατ’ οίκον έρευνα που είχαν διενεργήσει οι Αρχές στο σπίτι του Βίκτωρα Ρέστη, με αφορμή την υπόθεση της τράπεζας FBB είχε βρεθεί και κατασχεθεί ανάμεσα στα άλλα και ένα βαλιτσάκι «κοριός».

Δείτε επίσης:

Σκάνδαλο Folli Follie: Απίστευτη κομπίνα για να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση

Αποκάλυψη: Ο Ρέστης, το σκάνδαλο της FBB Bank και το «εξαφανισμένο» πόρισμα Νικολούδη

Μπλέκουν τον Βίκτωρα Ρέστη και σε απάτες με «πυραμίδες»

Σκάνδαλο Folli Follie: Ο Κουτσολιούτσος σπάει την εταιρεία σε «καλή» και «κακή»

Σκάνδαλο Folli Follie: Πάνε να καταλογίσουν τις ευθύνες στους ορκωτούς λογιστές

Σοκαριστικές αποκαλύψεις Αμερικανών για Ρέστη: «Όχημα για τα συμφέροντά τους ο Παναθηναϊκός»



ρεμπεταδικα κεντρο αθηνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου