Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

απαράδεκτη αλητεια από νίνη

περισσεια πρωτεινης
δοσεις δανειου eurobank
συμμοριες στα σχολεια

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.


ζαριφης σκαφη

Η προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα.


Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία.


«Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη» προβλέπει το άρθρο 135 του Κώδικα.


Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από τον Κοντονή


Αμέσως μετά το πρωτοφανές περιστατικό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με την εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.


Σε δηλώσεις του, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε πως «στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας».


Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα και σημείωσε σχετικά: «Σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή».


Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο και ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.


Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της τοποθέτησής του επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ενώ στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή αποκλείστηκε από τη διαδικασία.




εκπα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως
μαρινέλλα άμα δείτε το φεγγάρι
εισβολη νικολ κιντμαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου