Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα

βιοσ τεσλα

Εκ των νεκρών ανάμεσά οι πενήντα είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, οι επτά «πολίτες-δημοσιογράφοι» (μπλόγκερ) και οκτώ «συνεργάτες μέσων ενημέρωσης». Ο απολογισμός αυτός σημαίνει ότι το 2017 ήταν η χρονιά που καταγράφηκαν οι λιγότεροι φόνοι επαγγελματιών δημοσιογράφων εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία έχει την έδρα της στο Παρίσι. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην καλύτερη προστασία των δημοσιογράφων, αλλά και στο γεγονός ότι οι πιο επικίνδυνες χώρες «εγκαταλείπονται από τους δημοσιογράφους τους».


μη επιβολη φπα σε τεχνικα εργα

μαυριδησ νικοσ σια

Από τους 65 δημοσιογράφους (επαγγελματίες και μη) οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι 39 δολοφονήθηκαν ή στοχοθετήθηκαν εσκεμμένα, ενώ άλλοι 26 σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.


Όπως και το 2016, η Συρία παρέμεινε η φονικότερη χώρα για τους δημοσιογράφους, με 12 θανάτους να καταγράφονται το 2017, μπροστά από το Μεξικό (11), το Αφγανιστάν (9), το Ιράκ (8) και τις Φιλιππίνες (4).


Επάγγελμα Δημοσιογράφος: Όταν το ρεπορτάζ κοστίζει ζωές


Μολονότι σκοτώθηκαν λιγότεροι δημοσιογράφοι παγκοσμίως το 2017 εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά — πέρυσι είχαν χάσει τη ζωή τους 79, δηλαδή καταγράφηκε μια μείωση 18% — αυτό, σύμφωνα με την οργάνωση, οφείλεται στην «αυξανόμενη συνειδητοποίηση της ανάγκης καλύτερης προστασίας των δημοσιογράφων και του πολλαπλασιασμού των εκστρατειών που διεξήχθησαν για τον σκοπό αυτό από διεθνείς οργανώσεις, αλλά και τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης». Καθώς και στο γεγονός ότι «οι χώρες που έχουν γίνει πολύ επικίνδυνες εγκαταλείπονται από τους δημοσιογράφους τους».



«Αυτό συνέβη στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη, στη Λιβύη, όπου το επάγγελμα υφίσταται αιμορραγία», τονίζει η RSF.




τιμες κλιματιστικων inverter
πυροσβεστικη ακαδημια σχολη πυροσβεστων
ιωαννα παπαγιαννη ζωδιο
τοσκας αστεριος δικηγορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου